blogu' lu' castraveţ

2010.08.27 Ţîpova#3

with 9 comments

Noutăţi de la Ţîpova

În ziua de 27 august 2010, independent şi nesilit de nimeni, pionerul împreună cu o echipă de cercetaşi, care nici pe departe n-au treabă cu fabricarea ştirilor, a plecat într-o direcţie bine cunoscută pentru a afla ultimele ştiri din vara aceasta la faţa locului. Deci, ştirile, pe scurt:

ET:
Într-o buturugă uscată a fost depistată dislocarea unei trupe extraterestre. La momentul localizării aceasta tocmai punea la cale colonizarea planetei. Având dubii referitor la provenienţa şi scopurile acestei trupe, pionerul i-a teleportat într-o zonă deschisă pentru a fi supuşi unui interogatoriu de către zburătoarele ce supraveghează spaţiile aeriene şi terestre din zonă.

Evident dar neverosimil:
În sfârşit a fost descoperit misterul pietrelor magice. Dacă primele exemplare au fost ridicate de o mână de pioner, atunci cele ce apăreau ulterior aveau o origine necunoscută. Pionerul observa de fiecare dată noi şi noi construcţii fără ca să cunoască autorul acestora. Locul unde apar acestea este amplasat lângă cea mai veche structură cu caracter magic – piatra dorinţelor. Dacă cinci ani în urmă pentru a comanda o dorinţă era suficient să pui mâna pe piatra cu pricina, astăzi unii vizitatori afirmă că trebuie să înconjori piatra de trei ori împotriva acelor de ceasornic, alţii construiesc încă un turnuleţ din piatra lângă piatra dorinţelor. Cam astfel se nasc tradiţiile.

Cam atâtea turnuleţe erau de data aceasta, cam aşa arăta piatra dorinţelor.

Construcţiile magice au început să apară şi lângă izvor:

Investigaţii:
Crucea cea mare de lângă izvor (care cel puţin 6 ani a stat în acelaşi loc) probabil a fost mistuită de para vreunui rug aşa că în locul acesteia stă una mai modestă. La poalele acesteia se odihnesc oaspeţii Ţîpovei după hramul satului. Aşa a făcut şi Lioşa. Lioşa stă aici de pe 2 mai. Faptul că se numeşte anume aşa, faptul că el stă aici din luna mai (şi ca prin minune pionerul nu l-a văzut niciodată vara aceasta) poate fi confirmat de alt fapt: Lioşa toate aceste trei zile arăta de parcă hramul în Ţîpova durează din mai.

Cui trebuie de dat la bot pentru dispariţia primei cruci, echipa de cercetaşi aşa şi n-a aflat.

Alimentaţie:
Lângă piatra dorinţelor s-au făcut două ceaune cu ghiveci. Bun, bun, tare bun. Cu ceapă, cu morcov, cu roşii, cu dovlecei, cu vânătă, cu mărar, cu pătrunjel, pentru unii chiar cu usturoi şi cabanos.

Artă:
La concursul despicături de buturugi cu toporul bătut în cap a câştigat buturuga de salcâm cu ciot.

Sport:
Se pare că aici vara s-au petrecut starturi vesele: alergări la distanţă de la izvor până sus, deasupra căciulii lui Decebal.

Meteo:
Pe alocuri au fost ploi. Exact în acele locuri era situată echipa de cercetare. I-a plouat zdravăn noaptea şi foarte uşor ziua. În urma ploii cel mai tare au avut de suferit lemnele. Dat fiind faptul că cercetaşii nu s-au născut ieri, nu a întârziat să apară o uscătorie specializată.

Cât timp se uscau lemnele echipa de cercetaşi usca ţevile şi dispozitivele.

Ţîpova se pregăteşte de toamnă.

Divertisment:
În faţa bisericii, în spatele magazinului orice călător îşi poate odihni osul cu o bere sau cu un suc rece la terasa recent amenajată.

Publicitate:
Pionerul a observat pentru prima dată acest panou ademenitor. Până la urmă n-a fost clar cine vinde biletele şi cine le încasează. Părintele Policarp a fost la fel de ospitalier ca deobicei, nici un fel de taxă n-a fost percepută. La rugămintea pionerului de a parca două autoturisme în ograda bisericii, părintele Policarp a spus: „300 de euro de roată şi nici o problemă” după care a strâns mâna pionerului şi a plecat la slujbă.



Written by castraveţ

August 30th, 2010 at 9:36 pm

9 Responses to '2010.08.27 Ţîpova#3'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to '2010.08.27 Ţîpova#3'.

  1. frumos spus, poietic (y)

    ggorincioi

    30 Aug 10 at 21:48

  2. fotografiile ciotkie! mai ales cu extratereştrii))

    editorcassh

    30 Aug 10 at 21:53

  3. merci:) ultimile din vara asta cred…

    kirpi4

    30 Aug 10 at 22:19

  4. respect pionerilor cercetasi!

    thegirlbytheseaside

    31 Aug 10 at 09:07

  5. iaka un buletin de știri “independent și nesilit de nimeni”, despre ziua independenței. Bravo cu Bis pionerului – on je kirpi4, on je jurnalist 🙂

    eko

    31 Aug 10 at 11:02

  6. extraterestrii din lemnul uscat = larve de radasca 🙁

    google it. Cel mai mare gandac de pe la noi, amenintat cu disparitia. Cred ca prea multe interogatorii de la zburatoarele locale 🙁 ingrijorate la culme de prezente extraterestre.
    Pt. tine si altii, in scop de documentare si protejare a speciilor locale, in habitatul lor natural, in care oamenii sunt intrusii:

    http://www.salvaeco.org/insecte/page/lucanus_cervus.php
    http://www.arpm7c.ro/Specii-concurs-9041

    Bloody Mary

    20 Sep 10 at 21:14

  7. hm…nu stiam specia. Referitor la viitorul lor: eu i-am pus cu grijă la rădăcina unui copac. A doua zi nu erau. Eu doar am presupus că i-a halit vreo zburătoare. Din câte înţeleg puţine şanse să fi plecat undeva… 🙁
    Sper sa nu mai dau peste trunchiuri uscate cu astfel de extratereştri, nu le vreau dispariţia.

    kirpi4

    20 Sep 10 at 22:29

  8. In vara asta (iulie-august)am vazut o gramada de femele, veneau seara la lumina becului din prag. Mi-am facut datoria constiincios si le-am salvat pe toate, le-am dus in gradina departe de casa. Masculi nu am vazut niciodata (decat in poze). Banuiesc ca specia nu o duce asa de rau in Basarabia, dat fiind ca am vazut asa de multe 🙂

    Bloody Mary

    21 Sep 10 at 11:14

  9. o piatra de pe inima:)

    kirpi4

    31 Oct 10 at 19:22

Leave a Reply