blogu' lu' castraveţ

Constituţia neuronală: articolul 3

with 4 comments

La un moment m-am prins că un remediu extrem de eficient pentru mine de a depăși o stare acută de iritație este refugierea în coding. Pornesc compilatorul, scrii cod și astfel creierul devine preocupat exclusiv cu transmiterea, recepționarea și prelucrarea fluxului de date între mine și liniile de cod. Chestia asta te rupe complet de la realitate: toți receptorii de informație din exterior lucrează în regim low priority, respectiv excitanții externi nu mai sunt luați în considerație. Acest efect secundar se manifestă de fapt la majoritatea coderilor: se întâmplă deseori, în astfel de momente, că îți vorbește cineva și tu reacționezi peste 2 minute sau în general mesajul se pierde undeva în buffer și este aruncat ulterior în trash de arbitrii neuronali.
Chestia asta lucrează cam în felul următor: tot ce simțim, vedem, auzim sunt rezultatele activității neuronale. Respectiv, starea noastră în ansamblu depinde de faptul cum și ce gânduri ne generează creierul. Acest proces, în principiu, este controlabil – subiectul fiind tratat în rafturi întregi cu literatură de specialitate. Procedeul mai simplu ar fi blocarea gândurilor care ne crează starea negtivă. Adică, revenind la subiect, după un timp de programare cauza stresului este revizuită având altă stare de spirit, cu alți ochi, mai calm. Organismul, sub toate aspectele nu se mai află în acea stare de iritație, din simplul motiv că imaginea generală proiectată în interiorul minții noastre este cu totul alta: culorile, sunetele, senzațiile generate de creier au deja alte premise, gândurile paralizante fiind eliminate sau parţial blocate.
Altfel spus, se face un reboot local al creerului.

Și voi, cum vă calmați nervii?Written by castraveţ

June 1st, 2009 at 1:38 pm

4 Responses to 'Constituţia neuronală: articolul 3'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Constituţia neuronală: articolul 3'.

 1. Scriu.
  Citesc.
  =] e ceva mai diferit, dar are ABSOLUT acelaşi efect… uneori sor-mea se foloseşte de aşa momente şi-mi cere diferite lucruri… gen: Ira, s poate s iau cross’urile tale azi? sau… Irka, tu nu ai nimic impotriva dac eu ma duc in batnikul tau la shkoala, asha’i?
  Mi s-a spus ca sunt ca un baiat ce se uita la fotbal in asa momente.. 😛

  irka2stardust

  1 Jun 09 at 23:16

 2. @irka2stardust :))) unoi ys perikuloase asemenea momente:-P
  P.S. M-am uitat la toate filmele, any sugestions?:)

  kirpi4

  4 Jun 09 at 10:25

 3. ei, am exagerat eu un pic în privinţa atenţiei)) 😛
  dar e aşa, de fapt: îi zic deodată “da”, pt a evita o discuţie de juma de oră în care ea mă va acosta cu dulceţuri, iar eu, la urmă, voi ceda rugăminţilor ei dulci :))

  păi filmele ţi-au plăcut? toate? care most of all?

  irka2stardust

  4 Jun 09 at 16:14

 4. Farengeit :)))))) m-o rupt
  Patzanu yn pijama – super
  restu ashe… (la fontaine yl vazusem de vreo 8 ori deja)

  kirpi4

  4 Jun 09 at 16:47

Leave a Reply