blogu' lu' castraveţ

Iaka de exemplu…

with 3 comments

Iaka de exemplu pe 31 decembrie toţi aleargă ca să ajungă până la 01.01.2010 00:01 într-un loc unde să stea. Şi tot ce se întâmplă până atunci nu reprezintă altceva decât un mare bespredel de sărbătoare: inboxul se umple cu spam în ultimele 3 zile, în megamarketuri cozile se fac tot mai mari, ambuteiajele de pe principalele artere treptat îşi schimbă starea de agregare din lichid în solid, cu prietenii nu te mai poţi vedea din cauza că sau tu, sau ei merg la sărbători corporative, şi la toate colţurile stau vânzătorii de brazi. Cu alte cuvinte în jur e sărbătoare şi presiunea în balonul de sărbătoare creşte cu atât mai tare cu cât se apropie 01.01.2010 00:01. Aleargă toţi. Şi tensiunea creşte. Şi uite când vine momentul X, toată această atmosferă de sărbătoare ia sfârşit într-o secundă prin metoda fâsului zgomotos ieşit prin gâtul sticlei de şampanie şi bătăile de clopot de ceas de turn de cremlin. Acest fâs şi bătăile de clopot nu simbolizează altceva decât faptul că 2009 şi-a dat duhul. Şi cei care, ca prin minune, încă sunt treji, se îmbată indubitabil.
Şi omul rămâne cu o senzaţie amară că a pierdut ceva foarte preţios şi simte pe limbă un gust accentuat de dezamăgire, deşi încearcă să nu dea pe faţă.

Asta ar fi spus Pesimistul . Pesimistul însă, pleacă la pensie odată cu 2009, iar eu, repetând celebra frază „de fapt nu asta vroiam să zic”, vreau să vă spun următoarele:
că mâine seară va ninge cu fulgi măşcaţi,
că veţi avea cel mai frumos revelion de până acum,
că veţi dansa şi veţi râde până la crampe abdominale,
că veţi avea 10 zile de vacanţă în care vă veţi restabili rezerva de somn pentru încă un an înainte,
că va urma un an lung şi plin de realizări importante şi surprize frumoase,
că veţi realiza că cele mai urâte momente din viaţa voastră nu sunt decât nişte aparenţe şi că lucrurile vor merge aşa cum le vreţi voi să meargă pentru că anume astfel le vizualizaţi şi le simţiţi voi,
că în 2010 veţi atinge cu mâna visul care vă tot frământă în ultima vreme…

Dragi prieteni şi dragi necunoscuţi, LA MULŢI ANI!
Baloane, confeti, petarde, focuri de bengal şi dopuri de şampanie în lustra de pe pod…
URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!Written by castraveţ

December 30th, 2009 at 4:49 pm

Posted in Amperi neuronali

Tagged with , ,

3 Responses to 'Iaka de exemplu…'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Iaka de exemplu…'.

 1. uraaaaaaaa

  editorcassh

  30 Dec 09 at 17:01

 2. Da… e o adevarata nebunie toata aceasta pregatire, si pentru ce??? Pentru o secunda care schimba o cifra din 2009 in 2010… o nebunie… participa multi nebuni!!! 🙂

  Veaceslavv

  30 Dec 09 at 18:24

 3. :))))))))))))) asa sa fie!!!!!!!!!!!!!

  micutsa27

  30 Dec 09 at 23:35

Leave a Reply