blogu' lu' castraveţ

2015.09.12 Burlănești

with one comment

Ca și deschiderea, închiderea sezonului turistic pioneresc trebuie să fie un eveniment memorabil. După multe negocieri, pionerii au ales o destinație noua: Burlănești.
burlanesti

Din peisaje vi-l arăt pe primuul, și ultimul fotografiat: pionerii au avut activitați mai importante decât fotografiatul. Dar la deschiderea sezonului 2016 vor fi mai multe: deloc nu promit.
În imagine vedeți 32 de borcane de muraturi în stadiu incipient. la deschiderea sezonului 2016, unul din borcane va fi prezent într-o ipostază finală.
burlanesti

Până la pioana pionerească rămân 30 minute. Anticiparea evenimentelor se citește pe fețe.
burlanesti

După ce se instalează corturile, se face curat la bucătărie. Se drege plita, se curăță gurariul, se mătură prichiciul:
burlanesti

Cât Pavel execută lucrarile preparative, pionerii discută frumos (ziua trebuie de discutat frumos) și planifică programul de seară. Într-un moment dat Dinu apasă declanșatorul aparatului de fotografiat și în acel moment o suită de evenimente ce vor avea loc într-un viitor nu atât de îndepărtat, se deapănă prin cortexul său cerebral. Din păcate nu toți pionerii au darul clarvederii. Sergiu, privind lateral, simte dar încă nu realizează că nu va participa la Deschiderea Sezonului 2016 (DS-2016). Adrian nu știe că va pleca în Tenerife, evident nu știe că se va intoarce de acolo mai repede decăt ar fi vrut. Denis coace o idee (se vede după încrețitura de pe ceafă, ascunsă sub păr), de a se muta la București. Vlad se pornește în Turcia și habar nu are că peste câteva luni va pleca în Spania pentru un an de zile. Vova este mulțumit și nici pe departe nu suspectă că peste 4 ore va pleca la somn, și va pierde toate evenimentele, toată esența spectacolului din seara ce urmează. Igor în acest moment se află la Chișinău, la o cumătrie și sughiță, dar nu înțelege de ce. El nu știe încă, că la DS-2016 va sta exact în locul lui Sergiu, iar Sergiu evident nu știe că hanoracul lui in vremea aceasta va fi înlocuit de un palton gros, blănit iar pe mustața-i veselă va atârna un țurțure trist.
burlanesti

După o pauza de retrospecție, Dinu continuă documentarea activităților, cât încă este lucru cu cinste.
burlanesti

Ceilalți pioneri card de acord cu tot ce se întâmplă în jurul lor.
burlanesti

Iginena și sterilitatea veselei este foarte importantă. Fiecare farfurică, păhăruț și lingurță are suportul său de zvântare după ce sunt spălate.
burlanesti

Suspiciiune de ploaie nu-s, dar va ploua.
burlanesti

Ce poate fi mai plăcut decăt un pui zdravăn de somn în timp ce peste pelicula de polietilena cad stropi mărunți de ploaie tomnatică.
burlanesti

Iar după ploaie, renasc și gândurile,
burlanesti

renaște și dispoziția.
burlanesti

Aici ia sfârșit teaser-ul, și urăm răbdare plăcută pionerilor ce se pregătesc pentru DS-2016.

A photo posted by Dinu Castravet (@dinu.castravet) on

P.S.
Dacă peste acest articol dă cumva un ochi de turist manelist, șașlîcar sau magnetofonist – informez: această locație nu se află în Moldova, nu pe Pământ și în general este în alt sistem solar.
Când am fost, am adunat și neutralizat cateva kilograme bune de gunoi, într-un loc, s-ar părea, ferit de ochii lumii.



Written by kirpi4

September 12th, 2015 at 12:18 pm

Posted in Rucsac

Tagged with

One Response to '2015.09.12 Burlănești'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to '2015.09.12 Burlănești'.

  1. […] Deschiderea oficială a sezonului a fost planificată anume aici, și a fost planificată cu fermitate și fără gram de dubiu, planificarea fiind făcută exact la închiderea sezonului. […]

Leave a Reply