blogu' lu' castraveţ

Ce trebuie să facem pentru a supravieţui sfârşitului lumii?

with 4 comments

Mi-am luat stativ de masă pentru aparat. Odată cumpărat, stativul trebuie testat. Şi cu ce să-l testez dacă nu cu primul lucru care-mi sare în cale. Şi prin minunata fericire a întâmplării, primul lucru care a sărit în faţa ochilor a fost propaganda religioasă găsită în cutia poştală, verificată imediat cum am intrat în bloc, acasă.
1

Testând şi gândindu-mă în acelaşi timp la faptul: sigur, primul lucru pe care am nevoie să-l ştiu eu după ce vin de la serviciu, obosit şi iritat în urma evenimentelor petrecute timp de o zi de muncă, este să-mi pun întrebarea: ce fac eu oare în caz că vine sfârşitul lumii…

Da pe urma gândesc, da chiar, cam ce trebuie io să fac…

Ce trebuie să facem pentru a supravieţui sfârşitului lumii?
Variante sunt două: sau să mă gândesc singur sau să aştept până ni-or zyshe altzii. Da ca să nu mă gândesc eu mult şi să ghicesc, profit de invitaţia călduroasa ţi merg în una din cele 3 zile: vineri, sâmbătă sau duminica, taman atunshi când pot să-ni eu rucsacul şi palatca să mă duc la Nistru, la vodovpadină la Ţipova, la mare, sau ca alternativă – să sar cu paraşuta. Clar că eu nu-s nebun ca să mă pornesc cu cortul în spate undeva, şi kaneshna că an s mă duc la Teatrul de vara din parcul „Valea morilor”.

Este interesant în acelaşi timp, ce înseamnă a supravieţui în contextul sfârşitului lumii. Şi cam ce-ar însemna „sfârşitul lumii”? Păi băi voi, acei care precis o să fiţi duminică sau vineri la Valea Morilor, băgaţi-mi în poştă întâi dicţionarul termenilor aferenţi începutului, existenţei, şi sfârşitului lumii, ca sa înţeleg eu ce-i asta da iaka deam cu ce se manâncă deam am, azi am luat din poştă.

Va invitam cu căldură sa aflaţi răspunsul
Bodaproste, afară +35 grade, eu taman aveam nevoie oleacă de căldura din partea voastră. Şi bineînţeles că vreau să aflu Răspunsul … la mine duminica pe la 8 dimineaţa chiar că nu sună nimeni timp de 10 minute la uşă ca să-mi mai amintească nişte răspunsuri dina astea, cu cărţi, cu cântece, cu poezii, cu vorbe calde despre aceea cum nişte romani o răstignit un om, şi din cauza lui câteva miliarde trebuie să nu poată dormi în fiecare duminică.

Cuvântarea cu acest titlu se va ţine duminică dimineaţă la congresul Martorilor lui Iehova întitulat „VEGHEAŢI”
Se vede că dam gata, cam greu de venit la mini duminica dimineaţa la uşă… e cam cald, înţeleg. Dar staţi oleacă, când totuşi: duminica sau s poate şi vineri, şi sâmbătă?.

Intrarea este liberă, nu se face colectă. Puteţi participa la toate sesiunile congresului. Pe verso sunt menţionate locul desfăşurării congresului si ora începerii programului.
Aaa, criza mondială. Posibil că cineva deja are idei că asta ap utea să coste bani, şi voi vă gândiţi că poate cumva or mai veni vreo 20 dacă treaba asta ar să şie nasharu. Evident ca esenţa problemei care consta în a afla răspunsul cum s prascaceşti de sfârşitul lumii îi dijeaba. Să vezi, cât de darnici sunteţi voi: auzi, să le zici tu lor gratis reţeta în caz de vine sfârşitul lumii. Mda, cred că trebuie să vin să vă cunosc, precis că aveţi răspunsuri şi la alte întrebări mai mărunţele, de exemplu ce să faci dacă şi a doua oară câştigă comuniştii. Da, putem participa. Mulţumim. Congres zici? Iată să fi zis „adunare” precis că vin cu 10 oameni mai puţin.

2

Vineri, sâmbătă, duminică…8:20. Kaaneshna! Luni, marţ, miercuri, ziua de lucru începe la 8:00 sau la 8:30. Mă gândesc eu, toată lumea stă cu sufletul la gură şi arde de nerăbdare să se trezească la 7:00 să vie la Valea Morilor. Şi la 15:55 când afară nu-i cald deloc, să iasă şi să se ducă acasă. Bine zici, duminica durează cu 55 de minute mai puţin. Hmmm… mda, referitor la duminică totuşi…aici eu n-am fost chiar corect. Interesant ce se întâmplă cu acele 5 minute rămase până la 16:00 vinerea şi sâmbăta…N-am găsit răspunsul.

Cu puţin înainte de a muri Isus Cristos şi-a avertizat discipolii: „Ce vă zic vouă le zic tuturor: Vegheaţi!”(Marcu 13:37). Tema congreselor pe care Martorii lui Iehova le vor ţine în întreaga lume în 2009 este tocmai acest îndemn: „Vegheaţi!”. Iată câteva subiecte dezbătute în program:
– Familii creştine, vegheaţi!
– Sfârşitul este aproape!
– Să veghem cum a făcut Isus
– Să fim vigilenţi aşteptând ziua lui Iehova

De aici – o generalizare a temei:
Familii creştine, să fim vigilenţi aşa cum a făcut Isus şi să aşteptăm sfârşitul care iaka iaka vine. Ofofof, şi di făcut… şi di făcut? Nici un fel de panică. Deloc. Sculaţi-va la 7:00 şi aşa somnoroşi veniţi şi vineri, şi sâmbătă, şi duminica la noi. La 8:20 s şiţ kak ştyk aişi, la Valea Morilor. Tăt şi an să vă zîşim noi – tăt îi drept. Nu vă temeţ, căldura de afară până la ora 15:55 n-ar s vă încurşe să vă gândiţ dacă-i drept sau nu şi vă zîşim noi, în schimb o să memorizaţi cuvintele cheie: Iehova, Isus, sfârşitul lumii, temeţi-vă. Pîn la urma tăt ar s şibă ghini – tăţ a s murim. Eheheheeei!

Ei şi evident, oleacă de publicitate:
Cartea noastră „Despre ce ne învaţă în realitate BIBLIA” şi magazinele în Austria, Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Moldova, Olanda, România, Serbia, Spania, Statele Unite, Ucraina, Ungaria.

Da unde-i Rusia, Elveţia, da unde-i Canada, India, Arabia Saudită, Israelul, Turcia, Irak, Iran…Nu contează unde-s. Dar totuşi, unde-i Rusia?

Vizitaţi congresele, ascultaţi postul de radio Micul Basarabean.

Ah, da: tripodus animalus mimimus:
3

Poate fi văzut şi domesticit la BOMBA, Grand Hall.

Update: 01.07.2009
Nu vă cumpăraţi aşa ştativ: o vinit Iura, o pus mânuţa lui de câteva kilograme pe acest titanic ştativ şi eu ştativ nu mai am.Written by castraveţ

June 25th, 2009 at 9:07 am

4 Responses to 'Ce trebuie să facem pentru a supravieţui sfârşitului lumii?'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Ce trebuie să facem pentru a supravieţui sfârşitului lumii?'.

 1. Iarta-l Doamne ca nu stie ce face. :)))

  Is convingerile oamenilor, treaba lor ca avem libertatea de a ne alege religia si convingerile dar marketingul lor excesiv de deranjant are efect inversat.

  Artur

  25 Jun 09 at 09:57

 2. :)Evident, de aia shi m-am straduit sa nu fac discriminare, deshi critica este putina. Pyna la urma sensul glumei fiecare-l yntelege cum vrea.

  kirpi4

  25 Jun 09 at 10:08

 3. Buna abordare, in stilul “Sa spunem lucrurilor pe nume” 🙂
  Pe mine de exemplu intotdeauna ma preocupa ce sa fac cu cartuliile, brosurelele acestea, care imi sunt inminate in strada, sau livrate cu grija la domiciliu 🙂 Sa le arunc parca nu mi se intinde mana, ma rog superstitii, chestii, de obicei tot le mut dintro parte in alta, ca mai apoi sa ajunga la balcon, subsol, sau “intimplator” uitate pe banca din curte 🙂

  Ella

  25 Jun 09 at 11:33

 4. eu cynt din ele cyntece bisericeshti 😀

  kirpi4

  25 Jun 09 at 15:04

Leave a Reply