blogu' lu' castraveţ

Eu fumez sau eu am fumat?

with 25 comments

Începusem jumătate de an în urmă să citesc “Легкий способ бросить курить” de Allen Carr. N-am citit nici o treime, nu mă prinde cartea. Deşi mulţi o recomandă, şi mulţi au reuşit să lase fumatul cu ajutorul ei.

Am uitat de carte.

Am două zile de când nu am fumat o ţigară. Este cea mai mare pauză în ultimii 6 ani. Ştiu exact că nu înseamnă nimic aceasta pauză. Am mai încercat şi am mai dat-o în bară. De multe ori. Privind într-un viitor luminos, şi dacă presupun c-o să văd în urma un termen măricel fără o ţigară spun: problema nu e să nu fumezi în general, problema e ca după prima ţigară să nu fii atras de următoarea. După un termen lung, prima ţigară îţi întinde imediat o capcană din care nu prea poţi să scapi, şi trebuie să parcurgi o cale foarte lungă ca să ajungi acolo de unde ai pornit. Să laşi fumatul. Eu las fumatul? Eu am început să las fumatul sau eu sunt pe cale de a începe chestia asta?
Azi dimineaţă am înţeles că de două zile nu mai beau cafea. Am impresia că atâta timp cât nu fumez n-o să beau cafea sau invers…

Da nu mi-am pus scopul să nu mai beau cafea!!! Da sunt impus de ţigară să nu beau cafea. Eu nu ştiu ce-o să fac dacă beau cafea, îmi dau seama că şi cafeaua e o capcană pusă pentru mine de ţigări…

Am două zile de când ziua începe nu aşa cum vreau eu, ziua începe incorect, eu nu sunt gata de aceasta zi fără cafea şi ţigară…Sper şi mâine să nu fiu gata.

Plec acum acasă ca să nu fumez. Nu am cum să fumez, nu am ţigări, n-am să trec să-mi iau ţigări. Aşa-mi place mie să cred:)Written by castraveţ

January 20th, 2009 at 6:16 pm

Posted in Jurnal de bord

Tagged with

25 Responses to 'Eu fumez sau eu am fumat?'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Eu fumez sau eu am fumat?'.

 1. Succes 🙂

  Eu n-am inteles niciodata care e legatura dintre cafea si tigara, de ce nu se poate una fara alta?

  decolteu

  20 Jan 09 at 22:44

 2. bai, daca scrii despre asta, inseamna k nai sa lepezi fumatu 🙂 cind lepezi fumatu ap nu tre sa vorghestu/scrii despre asta, tre sal lepezi sh sio 🙂 da succes tzyia pianer!

  PS. da shi tio pus pi tini iaka pe calea shei dreapta pioniereasca? nu cumva “asheia” shi cred eu? 🙂

  Denis Graur

  20 Jan 09 at 23:55

 3. @decolteu
  tu fumezi?:) cu cafea ai fumat?:) eu da, shi e una din cele mai mari placeri ale mele. Sunt parazitat de legatura pe care zici ca n-o yntzelegi… bine, tzigara fără cafea da,merge… invers nici într-un caz 🙂

  @Graur
  bai, am ynshercat de tate: sh sa zyk despre asta, sh sa nu zyk. Da iaka de scris prima data scriu. Idi znai poate ajiuta:)
  Deam a triia zy gram de nikatina:) Sh io nu ni-am pus scop sa las fumatu vaasheta, eu prosta vreu s vad cyt timp an s rezist. Da deam dac rezist mult timp ap s-a pute de gyndit shi despre lasat:-D
  P.S. Pionere, este shevai adevar yn sheia shi zyshi:) Cauza e “asheia” da cum eu am hotaryt asta, idee ynca n-am:) iaka she un ghipnoz nush de unde:)

  kirpi4

  21 Jan 09 at 09:18

 4. Bai da, “asheia” sau “ashelea” in general au niste puteri supranormale aduse cu dinsele de pe planeta “sheia”. Influenteaza subconstientu fara sa-ti dai seama. Tu shii atent, k amu iak ashe nu stii di shi sh di undi pin undi ai insheput sa nu fumezi, amush ai sa inshepi sa nu bei beri sh maine poimane te trezesti “maritat”! PRATREZVISI RUMYN! Pianer! Shii atent!

  Denis Graur

  21 Jan 09 at 13:03

 5. @Graur
  Eu deam m-an simtzyt influentzat de nishte puteri supranaturale, sh symt yn creeru neu prezentze extraterestre…tu shtii c sh de bere parc parca deam nu ni-i pofta, deshi nu-i anihilată complet… Se vede ca aista-i pasu urmator:-D
  Da vaasheta, Pianer ne dremlet, pianer vsegta s glazami v 4etyre !

  kirpi4

  21 Jan 09 at 13:37

 6. Eu nu fumez si nici nu recomand. Nu-mi plac barbatii care fumeaza, dar sunt cumva sexy cei care au fumat si au avut puterea sa renunte 🙂 Mai ales daca au facut-o ca sa-mi fie mie pe plac 😛

  Oricum, am auzit de la multi povestea cu cafeaua si tigara, dar n-am inteles care e legatura si daca e de ordin chimic, fiziologic, psihologic sau poate altceva.

  Daca, totusi, nu se poate altfel, renunta si la cafea odata cu tigara, gasesti tu alte placeri mai sanatoase sa le inlocuiesti 🙂

  decolteu

  21 Jan 09 at 14:09

 7. @decolteu
  Tzi-ash descri acuma yntregul lantz de senzatzii, pentru asta ar trebui sa ma ashez frumos yntr-un fotoliu, yn conditzii de temperatura shi umeditate normale, cu o cafea shi o tzigara… da nu pot sa fac asta acum. Asha ca-ti spun din ceea ce-mi amintesc. O cafea shi o tzigara yti daruieshte o gama foarte larga de senzatii: miros, gust, senzatia reala ca syngele circula un pic altfel, o ameteala usoara shi un sentiment de ymplinire pentru ynca 30 minute. Astfel de momente sunt foarte rare shi le traieshti doar daca te pregateshti pentru ele.
  Shi ca sa nu creez cuiva impresii pozitive despre tzigara, zic eu ca yn majoriatea cazurilor o tzigara este fara cafea, shi fumata din 3-5 fumuri, la balcon, proces care decurge paralel si necontrolat de tine yn timp ce tu shi creerul tau este preocupat de problemele si evenimentele zilei de azi.

  P.S. Sorry pentru excesul de sinceritate, da chiar ca vreau tare sa fumez acum:) compensez oarecum treaba asta cu raspunsul la yntrebarea ta:)

  kirpi4

  21 Jan 09 at 14:32

 8. @decolteu, eeeeehhhh, eu fumez… n-am nici o shansa!!! Ce dosada 🙂

  Denis Graur

  21 Jan 09 at 14:34

 9. @Graur, bey, leasa bey fumatu…Cynd va vad fumynd, oooof, rupe din mine…cum putetz voi asha ymbla cu prostiile estea yn gura, nu ma dushe mintea sh capu…

  kirpi4

  21 Jan 09 at 14:37

 10. kirpi4, mersi pentru dezvaluirile emotionante, nu suna rau 🙂 Dar sigur poti sa te simti implinit si altfel, deci rezista, totusi.

  Denis, tu alatura-i-te, sa vezi cum cresc sansele 😛

  decolteu

  21 Jan 09 at 15:12

 11. Decolteu, nu nu nu, k urmatoarea faza-i refuzu la bere, de eu nu vreu sa nu mai am pentru ce trai, inca-s prea tinar 🙂

  Denis Graur

  21 Jan 09 at 16:11

 12. Nu, berea n-are nimic, poti sa bei linistit. Doar fumatul, ce zici? 🙂

  decolteu

  21 Jan 09 at 16:15

 13. @Graur – nu te grabi, ashteapta oleaca sa vez yn shi ma transform eu cyt timp nu fumez, sh shi fel de moldovan devin eu: de shel care poate sau de shel care nu poate. daca tat 4otka, lashi sh tu fumatu.

  kirpi4

  21 Jan 09 at 16:32

 14. Decolteu, dragostea tre sa fie neconditionata 🙂
  Sh vapshe, tu matink vrei sa-ni furi calu! Ce o sa am eu daca las fumatu? Carti din Diverta, Restaurant sau sa ma duc sa ma epilez?

  Denis Graur

  21 Jan 09 at 16:52

 15. @Graur, da tzyia nu tzy-i de-ajuns o satisfactie morala c-ai mai dat natziunii un moldovan sanatos, shi planeta noastra oleaca mai vie? Ai facut un om mai fericit, care shtie ca mai exista un om care nu fumeaza? iaka asta! asta pentru tine e putzin? a Denis? putzyn? putzyn nna!?!

  kirpi4

  21 Jan 09 at 17:04

 16. Ce materialist esti 🙂 None of the above.
  O sa ai sange mai curat, respiratie mai proaspata si o sa fii di shel care poate mai mult, nu e cum te sperie kirpi4 😛

  decolteu

  21 Jan 09 at 17:06

 17. ma duc sa fumez o tigara!

  Denis Graur

  21 Jan 09 at 17:09

 18. @Graur – bai, shtii tu cum sa dai un umar de drug la nevoie…KEM
  🙂

  kirpi4

  21 Jan 09 at 17:11

 19. ai-nsheput sa fumedz deam??

  2look

  27 Feb 09 at 14:46

 20. @2look nu-tz spun.

  kirpi4

  27 Feb 09 at 14:48

 21. sa pun o peeva sh-oi vede?

  2look

  27 Feb 09 at 15:29

 22. 2look, tu eshti geniu. Kaaaneshna!

  kirpi4

  27 Feb 09 at 15:32

 23. apu Kirpi4 tu deja fumezi sau tot inc anu fumezi? 🙂 apropos de bere, citisem undeva ca hameiul de la bere face niste modificari in structura omului astfel incast activeaza niste hormoni femenini care incep a porni procesul de feminizare a barbatului , si anume prin faptul ca barbatul incepe sa faca burta, sa depana grasimi pe coapse, si multe alte specificuri femenine.
  Se zice ca peste 20-25ani de bautor stabil de bere din barbat ramane doar putsa ca semn al barbatiei, dar daca sa analizezi ca organe aparte restul, toate is deja de specific femenin.
  Iaka asa, mai beti bere amu.
  Noroc

  lizun

  4 May 09 at 13:35

 24. @lizun da cynd anume apar primele simptome ale acestei strashnice boli, ca eu am vre-o 10 ani decynd beau bere, sh parca nish o schimbare ]n directia relatata de tine. Sindromul de care vb tu posibil a shi existat cyndva (se numeshte el ZERKALINYI SINDROM shi se manifesta prin faptul ca-ti poti vedea putza nuami cu oglinda) dar vezi ca un organism viu are capacitatea de a se adapta la mediul ambiand shi la conditiile biologice create, asha ca, cred eu la mine deja s-a produs o mutatie genetica. Prin urmare fara ber, in organismul meu s-ar putea produce nishte reactii malefice, asha ca nicidecum nu cred ca trebuie sa renunt la bere.
  iaka:)

  kirpi4

  4 May 09 at 16:02

 25. […] fumat cam 10 ani şi în tot acest răstimp am facut pauză maximum 2 săptămâni: Până la urmă n-am rezistat. Încă o metodă eşuată. În schimb în aceşti 10 ani am fumat […]

Leave a Reply