blogu' lu' castraveţ

Gâze, muşte, molii şi ţânţari

with 8 comments

Aseară, înainte de culcare, mi-am aprins o ultimă ţigară. Un final pentru o seara liniştită şi frumoasă. Pregătind creierul şi sufletul pentru somn observ cum în jurul meu se întâmplă evenimente, în jurul meu e multă viaţă. O gâză neidentificată, care dacă nu ar fi fost început de aprilie, aş fi zis că e o regină a unei viitoare civilizaţii de furnici, pierdută în căutarea unui nou loc de castel. O priveam cum explorează relieful eventual nou şi necunoscut al covorului şi cum face tentative stângace de a-şi dezmorţi aripile somnoroase, zburând sau mai degrabă sărind de pe covor pe uşa maşinii de spălat, de pe maşina de spălat pe uşa chiuvetei şi de acolo iar pe covor. Gândindu-mă c-aş putea pune capăt unui nou microunivers, am luat o cutie goală de chibrituri, am acoperit gâza neidentificată şi-am teleportat-o peste geam, într-un spaţiu ceva mai convenabil pentru căutările ei. În acest moment auzul mi-a fost sustras de zumzăitul unui motor de insectă din ordinul dipterelor.
Era o muscă grasă şi sănătoasă. Zbura agitată din colţ în colţ şi probabil avea pretenţii la fumul de ţigară. I-am înţeles nemulţumirea şi simţeam eu în dispoziţia ei că se pregăteşte de vre-o treabă dubioasă la mine în bucătărie, aşa că, fără să-i ofer aceleaşi alternative ca şi gâzei neidentificate, i-am oferit o singură alternativă: i-am arătat raiul muştelor mai devreme decât îşi planificase ea, poate.
Un ţânţar iritant de ceva timp îmi încurca să mă ocup de muscă. Cu el a fost mai greu – nu vroia să vadă raiul şi gata. Prin urmare l-am trimis în iad, deşi nu mai ştiu cum are loc repartizarea sufletelor de ţânţar în purgatoriul lor. A trăit puţin, mă gândesc eu, în schimb frumos.
A apărut o molie beată ieşită de prin adâncurile unui pat plin de lucruri prăfuite în căutarea unei parcele de blană naturală. Căuta să-şi satisfacă poftele încă slabe după o iarnă lungă.
Prin geam intra mirosul de sevă vegetală şi eu stând la bucătărie lângă geam, simţeam cum intră primăvara şi în mine.Written by castraveţ

April 2nd, 2009 at 9:06 am

Posted in Jurnal de bord

8 Responses to 'Gâze, muşte, molii şi ţânţari'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Gâze, muşte, molii şi ţânţari'.

 1. inainte de culcare, ca somnu sa fie mai bun shi visurile mai frumoase, am horasc sa ma zravesc o tsygara. ultima pe az. hvatit.
  cum numa am aprins-o, am insheput s-aud glasuri. aiestea erau mushte, molii, regini raznye shi tsantsari suca. unele gaze aveu motor. altele erau de ordinu dipterelor. eu huiegoznaet shi-i asta dipteri, da cuvantu ista ma rupe inca mai tare decat raiu tsantsariului.
  dupa ce am imbatat molia, m-am muiet shi eu oconchatelno shi am adornit dus pe seva vegetala, pe geam la bucatarie.
  din mine ieshe numa iz de primavara.

  2look

  13 Apr 09 at 16:02

 2. @2look – wai, da tu shi, erai cu mini yn cuhne cynd eu an fumat ultima tzygara?:)))

  kirpi4

  13 Apr 09 at 16:05

 3. eu nu fumez di 2 saptamani … la mini gizyli tak 🙂
  nu beu di dahuia … gyzile ynshep sa dispara…
  oare shi-o sa shi gu gazale daca ma las de futut :))))

  basil

  13 Apr 09 at 17:06

 4. @basil – eu cred ca ar s te lepede gyzili sh ar s vie la mini cu tatu:) basil nu fa asta, NU! numa nu asta!

  kirpi4

  14 Apr 09 at 07:34

 5. Da undi-i vadim?

  kirpi4

  14 Apr 09 at 07:34

 6. tzii, da unde-i Vadim – iaca Vadim
  Shi v-atsi chishet blia!!!!

  vadim

  14 Apr 09 at 08:16

 7. Wai Vadim, tu shi catz aishi? Eu an glumit. Du-ti di undi ai vinit, sh ai rabdare. Citeshte shevai, be o cofe, uiti la un film…de exemplu “Santa-Barbara”, “Sunset beach” sau “Dallas”.

  kirpi4

  14 Apr 09 at 13:13

 8. oi blia, vadim suca, fu-te-o de’aishi la loc.
  dispri kishat – eu sh man kakat, daca shevai…

  2look

  14 Apr 09 at 18:43

Leave a Reply