blogu' lu' castraveţ

Pioner, fii gata!

with 9 comments

Vorbind de nişte scopuri puse în prezent şi intuind realizarea lor în viitor, facem referinţă la forma de specialitate a unui principiu cu originile în cele mai bune tradiţii de programare neurolingvistică: vizualizarea. În contextul neurolingvistic, vizualizarea, în ansamblu, reprezintă crearea unui context senzorial (proiecţia tactilo-audio-vizuale la nivel de creier a unui scop identificat prin timp, loc, imagine, sunet) în prezent şi identificarea EU-lui fizic cu acest context în viitor. O formă mai accesibilă a acestui principiu ce a ajuns până la urechea unui creier neiniţiat în teorie, sună în felul următor „ce-i scris cu peniţa, nu tai cu bărdiţa”. Cu alte cuvinte orice realizare necesită o planificare. Şi acum, relaxăm minţile şi ne apucăm să planificăm sezonul primăvară-toamnă a pionerului nostru.

1. În primul rând se simte necesitatea în efectuarea unor investigaţii de descoperire a noi trasee şi locuri nevizitate încă de pioneri: codrii Orheiului, Molovata, Ţigăneşti, Stânca de la Edineţ, Furceni şi multe altele.

2. După cum arată experienţele anterioare, cu planificarea instantanee pionerii stau foarte bine, unica problemă care trebuie soluţionată din timp este rezervarea concediului pentru lunile iunie şi septembrie, ceea ce se va pune în discuţie la prima bere între pioneri.

3. Cel mai apropiat eveniment cu participarea pionerilor va fi un pescuit sănătos undeva pe un mal de Nistru.

4. Vama-Veche îi va aştepta la 1 mai să soarbă din ţuica lui Bibi şi din ciorba cu tarhon a lui Şoni, pe fundalul valurilor de mare neagră amestecate cu basurile acusticii rock.

5. Neapărat vor asculta şi anul acesta strunele de chitară la unul din rugurile de la Art-Labyrint Festival, vor bea nişte cvas răcoros de lângă izvorul păzit de Vânătorul de vise.

6. În luna iunie şi septembrie vor întinde corturile sub pinii montani din Crimeea.

7. Puhăceni şi Ţîpova îi aşteaptă cel puţin de două ori pe vară, aşa cum sunt pionerii aşteptaţi la ei acasă.

…şi încă multe alte planuri-surpriză despre care pionerii încă nu ştiu.

Ceaunul e spălat, cana e lustruită, acumulatoarele-s încărcate, cuţitele-s ascuţite.
Pionier, pregăteşte-te: vine vara peste tine!Written by castraveţ

March 18th, 2010 at 4:52 pm

9 Responses to 'Pioner, fii gata!'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Pioner, fii gata!'.

 1. “Drept o zis krestianu ista” – Planeta Moldova.

  Turist

  18 Mar 10 at 16:56

 2. de-ar mai da Dumnezau sa shie pagoda:)

  kirpi4

  18 Mar 10 at 17:36

 3. eu nu m-as da intro parte sa fiu anuntat caci o parte din ekima pea de pioneri se fac cu copii si cu familii si risc sa ramin fara echipa. Dar tu doar stii ca pe mine se poate de contat si am topor deja si alte scule

  Colean

  18 Mar 10 at 17:17

 4. @Colean ridicam consiliul otreadului, punem yn discutie, votam shi delo v shleape:) Da daca zyshi ca ai topor, asta-i vashe un plus tare mare;)

  kirpi4

  18 Mar 10 at 17:35

 5. Ieri am fost la un watterfall care este peste un munte de satul meu (Bir) 🙂 bun traseu … azi deabea mai pot tirii picioarele

  Mislenno ya s vami rebiata! 🙂

  nata

  19 Mar 10 at 07:13

 6. ooo, natashca!:)
  Eu mai citesc uneori ce scrii tu – numa zaviste alba ni trezeshte:)
  noua ni-i dor de tine 😛

  kirpi4

  19 Mar 10 at 08:58

 7. Pioner, iti doresc succes in indeplinirea intocmai a normei si a planulului trimestrial de odihna si relaxare si nu uita de darea de seama despre fiecare obiectiv in parte:)
  Cu stima shi profund respect
  Partia Ca.Pa.aS.aS. (a se citi cu diacriticile de rigoare):)

  eko

  20 Mar 10 at 15:42

 8. Pionerul o scris la carnet shi e gata de a fi gata;)

  kirpi4

  20 Mar 10 at 20:29

 9. Eu deja is gata!!! si fizic si moral 😀 planui-i bun asa ca trebuie sa purcedem la treaba 😉 azi noapte am visat toata cantora noastra ca eram la mare 🙂

  cristinelly

  22 Mar 10 at 11:33

Leave a Reply