blogu' lu' castraveţ

Stricătorul de ulcioare

with 9 comments

Omul când se naşte de ziua lui, trebuie neapărat să sărbătorească ziua lui în fiecare an, cu toţi prietenii şi cu toate neamurile. Dacă omul cu pricina mai are şi job, trebuie neapărat să sărbătorească şi cu colegii. Şi cum colegi îs mulţi, da omul nostru e cam sătul de frigărui la natură, beri şi rachiuri cu neamurile şi prietenii, el se mulţumeşte să vie dimineaţa la muncă, să aştearnă pe masă un tort, un suc, un măr, un biscuit, un strugure de poamă şi în timp ce salariul curge, el hai-hai, îi tot dă cu strânsul buchetelor şi închinatul vitaminelor cu toţi cei ce fac parte din alaiul colegial. Cam aşa procedăm toţi, chiar dacă nu e cea mai reuşită metodă. Da vorba ceea, ulciorul nu merge de multe ori la apă. Aşa a fost stricat şi ulciorul (în care precis mai rămaseră câţiva stropi de vin de-a lui bunicul) primarului de capitală. Stricătorul de ulcioare este bine cunoscut.

Parcă povestea ar trebui să ia sfârşit chiar acum, da n-a fost să fie. Staţi să vedeţi.

Vin eu luni la lucru, cu tort, cu suc, cu voie bună şi uşurat de ideea că după lucru iar o să trebuiască să-i dau cu berea (şi seara de vineri, şi seara de sâmbătă mi-au cam creat exces de bere, după care insuficienţă de citramon a doua zi dimineaţa), le pun pe toate pe frigider şi pornesc contorul la salariu. La 17:30 ies şi mă duc acasă să dorm ceea ce n-am reuşit să dorm 3 zile la rând. În tot răstimpul acesta mă gândesc că e o problemă să fii persoană publică fix de ziua ta. Pe de altă parte, mă gândesc că frumoase erau tipurile când mergeai cu colegii la bere după lucru, fix de ziua ta, şi a doua zi feţele colegilor erau mai vesele şi ochii mai sticloşi decât cum se face acum la noi, cu tort şi suc, în faţa monitorului.

Parcă deloc nu seamănă că povestea ar trebui să ia sfârşit chiar acum, aşa că staţi să vedeţi.

Azi, primesc eu hârtie de la cei mai şefi şefi din organizaţie, o citesc şi-o semnez. La fel fac şi încă câteva sute de angajaţi – colegi de-ai mei. Iată conţinutul parafrazat al acestei minunate hârtii:

UCAZ

1. A anula de la 01 septembrie 2010 acordarea unei zile libere în ziua de naştere a angajatului pentru toţi colaboratorii organizaţiei.

2. Se interzice sărbătorirea zilelor de naştere a angajaţilor in incinta organizaţiei.

3. In cazul nerespectării prezentului ucaz, persoanele care au încălcat vor fi sancţionate.

4. Conţinutul prezentului ucaz va fi adus la cunoştinţa angajaţilor organizaţiei sub semnătură.

Ha?! Coincidenţă sau încă un ulcior stricat?Written by castraveţ

August 18th, 2010 at 10:55 am

9 Responses to 'Stricătorul de ulcioare'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Stricătorul de ulcioare'.

 1. chiar asa? mda

  Artur

  18 Aug 10 at 11:33

 2. Bai da:) poveste reala

  kirpi4

  18 Aug 10 at 11:37

 3. asta nu-i serios… serios!

  Pavel

  18 Aug 10 at 13:22

 4. nice birthday indeed..

  thegirlbytheseaside

  20 Aug 10 at 20:36

 5. kirtoaca’s?

  kirpi4

  20 Aug 10 at 22:06

 6. Asta putea sa faca doar un BUJUI :)…. care nu stie ce inseamna relatia si legatura strinsa ce trebuie sa existe intre colegi… 🙁

  Jugulator

  21 Aug 10 at 09:32

 7. ia stai, imi suna foarte cunsocut ukazu
  noi cumva nu lucram in aceasi institutie?

  Andrei

  22 Aug 10 at 08:12

 8. nu-i exclus:)

  kirpi4

  22 Aug 10 at 09:29

 9. da eu as vrea sa iasa si la noi asa ucaz, sa nu tirii genti de ziua mea. ca la noi cu sarmale, gaina la cuptor s.a.m.d. …

  otiliad

  26 Aug 10 at 10:29

Leave a Reply