blogu' lu' castraveţ

Ţidula unui cadavru

with 4 comments


12 decembrie 2009

Nu mai support durerile. Nu mai suport foamea. Ies din subsol. Urc la parter. Coridoare pustii. Liniste mortală. În bezna de sunete îmi aud doar propriii paşi. Înaintez.
Undeva în stânga, cu un sunet sec şi ascuţit cad picături de apă de parcă cineva mi-ar înfige ace în creier. În capătul coridorului vântul scârţâie hidos o uşă. Urc la etaj. Înaintez.
Prin uşa deschisă pe care scrie 212 văd pe masă o cutie cu măşti chirurgicale. Lângă ea, pe masă, jos sub masă, lângă uşă, printre bănci, doar măşti chirurgicale aruncate haotic şi câteva genţi cu burţile spintecate din care curg creioane şi caiete. Ies. Înaintez.
Ajung la scări. Urc. Între etaje o mască chirurgicală stropită de flegmă galbena amestecată cu sînge. Alături se tăvăleşte o seringă cu câteva miligrame de lichid verde. Urc scara ce duce spre acoperiş.
Deschid capacul. Sunt pe acoperiş. Păşesc atent printre măşti şi seringi utilizate. Ajung la marginea clădirii.
Oraşul stă inert. Troleibuzele stau nemişcate cu antenele încleştate în firele de tensiune. Vântul suflă gunoaiele şi frunzele galbeme prin uşile deschise ale maşinilor accidentate. La un colţ de stradă un câine vagabond miroase piciorul uni cadavru cu mască pe faţă, după care se ascunde după bloc. Privesc sub picioare.
Văd câţiva tineri cu feţele învineţite. N-au reuşit măcar să închidă ochii. Acele în cap devin tot mai insuportabile. Ajunge! Ajunge am zis!!!

24 mai 2010. Am găsit această copertă de caiet în buzunarul de la geaca ultimului cadavru analizat astăzi. Se pare că e ultimul decedat în urma contaminării cu modificaţia B(H1N2) a A(H1N1). Pe copertă e şi un nume, al cadavrului probabil:
Artiom Munteanu
anul 2, gr. E12
ULIMWritten by castraveţ

November 4th, 2009 at 11:10 am

Posted in Creaţie,Gliucuri

Tagged with , ,

4 Responses to 'Ţidula unui cadavru'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Ţidula unui cadavru'.

 1. Sal,

  sunt foarte curioasa sa stiu ce te motiveaza sa scrii… un scop terapeutic cumva?

  oricum, daca te dernajeaza intrebarile de genul asta, nu te obosi sa dai un rapspuns 😉

  Lili

  12 Nov 09 at 00:29

 2. da, sa shtii ca ai perfecta dreptate. Mi-a prescris medicul “scrie cel putin o poveshtire pe saptamyna yn care te stradui sa utilizezi cyt mai multe matze, bube, eliminari organice, dementze, agonii” ca sa scap de obsesii, compexe shi sa-mi dea voie acasa…Myncarea cu care ne alimentam deja de patru ani shi halatele albe pe care le vad zilnik, ymi stau deja yn gyt…

  kirpi4

  12 Nov 09 at 08:23

 3. delicatessen

  Nenormalul

  17 Nov 09 at 12:37

 4. ja ja

  kirpi4

  17 Nov 09 at 12:45

Leave a Reply