blogu' lu' castraveţ

Vatra Dornei 05.01.2009 [day 2]

without comments

Ziua a început cu un somn lung şi adânc întrerupt la mijloc de micul dejun şi un pahar cu vin, care s-a terminat pe la 11:XY. Somnul bineînţeles. Pe urmă am ieşit afară şi mi-am plimbat becul, i-am arătat oraşul, barul şi o fosta colegă de serviciu: o întâlnire plăcută, neaşteptată şi întâmplătoare. În general am întâlnit în Vatra Dornei vre-o 5 feţe cunoscute de prin facultate, liceu, serviciu, chefuri.
Apoi am mers la masă. Perioada pentru masă era rezervată între 12:00 şi 14:00. În acest răstimp reuşeşti comod să utilizezi piscina nederanjat de nimeni şi apoi să ei masa.

La masa noastră n-a lipsit niciodată un pahar de vin bun. Chiar din a doua zi n-a lipsit, deoarece în prima zi n-am fost la masă. La ceilalţi a lipsit. În schimb au urmat exemplul şi unii l-au prea urmat în următoarele zile. De exemplu tipii de la masa vecină (2 băieţi şi 2 fete – toţi rusofoni) mai nu s-au bătut odată, dat fiind faptul că în fiecare zi consumau cantităţi necontrolate de ce-o fi având ei acolo. În astfel de momente vrei nu vrei te gândeşti la efectul de turmă şi la faptul c-ar fi fost bine să mănânci separat.

30 minute uitat în televizor, o cafea şi 3 kilometri de urcat în munţi pe jos. Pe una din cărări am descoperit unul din izvoarele din care se îmbuteliază apa minerală DORNA, după cum spun băştinaşii. Mi s-a părut mie că are acelaşi gust ca şi apa plata. Poate prin coincidenţă, poate prin autosugestie, poate prin altceva. Azi nu mai aveam tusa cu care venisem din Chişinău. Cu alte cuvinte, aerul de munte face minuni.

Seara bere, poze, ţigări şi belot.
Şi ca de obicei – moldoveni pe unde vrei:

car4saleWritten by castraveţ

January 13th, 2009 at 12:48 pm

Posted in Rucsac

Leave a Reply