blogu' lu' castraveţ

Weekend

without comments

În sfârşit, după 3 luni de hoinăreala prin vai, dealuri nalte şi păduri întunecate, de nelinişte şi nesomn aplicata util în folosul creierului şi sufletului, deschidem paranteza

Puhăceni
Vama Veche
Puhăceni
Orheiul Vechi
Nuntă
Nuntă
Puhăceni
Poiana
Puhăceni
Rădi
ş.a., închidem paranteza, weekend-ul acesta am stat acasă. Măi, da am stat, nu şagă. Am stat toată ziua acasă, iar proporţia activitate-somn a constituit unu la zece. În aceste minunate trei zile am calmat durerile de mandibulă şi de părţi componente ale ei – dinţii, cu porumb fiert, friptură de iepure şi compot de prune. A da, şi pâine. Cu pâinică, desigur, cu pâinică. Între papă şi somn am acumulat cu multă sârguinţă level-uri pe FarmWille şi Mafia Wars – mai menunată pierdere de timp nici că există. În sfârşit am dat gata „Procesul” lui Kafka început încă două luni în urmă şi am văzut unul sau două filme puse în coada de aşteptare de naiba ştie de când. După toate acestea, duminică seara la orele aproape douăsprezece fix, m-a copleşit o acută senzaţie de exces de energie intersectată cu alta, tot acută, de pierdere de două zile de hoinăreală, de aşeia…pionerească. Sunt ferm convins (mi-am permis să plagiez pe majoritatea liderilor politici ce fac în ultima vreme agitaţie electorală), este doar o aparenţă: timpul a trecut în folosul meu.

Venit la serviciu, luni dimineaţa şi simţindu-mă ca Făt Frumos, proaspăt ieşit din iapă, am certitudinea că urmează alte două luni de hoinăreala:
Crimeea
Balabanovca
Tzipova
Cumătrie
Nunta
Puhăceni
Tzipova
…etc (lista o completez pe parcurs, cu speranţa să nu scot nimic din ea)

Şi nu este doar o certitudine, este un plan bine pus la punct. Pe această notă veselă, le spun la toţi poftă bună la lucru, la obed şi la berea care urmează după.

N.B. Interesant care este patronimicul cabalin al lui Făt Frumos (cum îl chema pe tat-so waaay!?), şi cum i s-ar fi spus lui în zilele „noastre”: Făt Harmasarovici Frumos cumva? sau Făt Murgovici Frumos, sau Făt Calovici…Trebuie de gândit…Written by castraveţ

July 27th, 2009 at 8:59 am

Posted in Jurnal de bord

Leave a Reply