blogu' lu' castraveţ

Crimeea 2009 – part#2: Fiolent

without comments

S-au cazat pionerii la Iura, care lucrează la КООП “Успех”, участок 311, gsm: 805-01-69-444-1. Sunaţ, tare bun om cu tare buna casă, tăt la numa 50 UAH/persoană/zi. Nici n-a reuşit Iura să se bucure de noii veniţi, că aceşti noi veniţi au şi fugit spre plajă. Spre plajă (Яшмовый пляж) au avut de coborât 800 de scări: pentru cei mai puţin rezistenţi aceste scări reprezintă o mică aventură când le cobori şi o deosebită plăcere când le urci. Oricum, a fost o pregătire minunată pentru escalada ce urma să aibă loc la Injir.
IMG_1265_wp

De sus, de la începutul scărilor poţi vedea operele unor creatori necunoscuţi (probabil este rodul muncii călugarilor de la mănistirea sf. Gheorghe, situată la marginea capului Fiolent).
IMG_1245_wp

sau urmele altor pioneri. Cam 100 metri desparte rugul de mare.
IMG_1521_wp

Întreaga localitate este plină de pensiuni:
unele mai exotice, stilate pe placul stăpânilor,
IMG_1485_wp

altele uitate, cu o istorie nefinisată,
IMG_1487_wp

altele în plină construcţie, creând impresia unor ruine de după război: toţi construiesc pentru o perspectivă fără griji.

După investigaţii ale teritoriului, pionerul are nevoie de calorii. Pe acestea, în Fiolent, el le poate lua la cantina Armatei Ruse, dimineţile în formă de piţa încalzită (nu e piţa din aia care se scrie cu doi de ‘z’, ci din aia care arata a plăşintă îngheţată şi încălzită cu multă dragoste în duhovcă) cu ceai sau bere. Ce gătesc ăştia la masă, pionerii aşa şi nu au aflat. În schimb au aflat ce găteşte gruzincicul: şurpa, supă de tăieţei (zeamă, ar spune un pioner moldovan) sau borş ucrainesc, toate destul de gustoase…
IMG_1459_wp

O alternativă a pionerilor era acest minunat magazin universal bucuros, de unde cumparau cele trebuincioase la gospodărie şi la stomac. Tot al gruzincicului e.
IMG_1456_wp

Tot aici, pe capul Fiolent este situată o bază militară. După cum spunea Iura, de aici se lansau rachete. A rămas un lucru de nimic: să aflăm ce fel de rachete, când se lansau şi care este destinaţia minunatului pribor din imagine.
IMG_1546_wp

După două zile de relaxare, somn, primblări, duş, pionerii au aruncat o ultimă privire în urmă
IMG_1249_wp

şi au plecat înapoi spre km5, pentru a o lua înspre orizonturile mult râvnite.Written by castraveţ

September 14th, 2009 at 2:59 pm

Posted in Rucsac

Tagged with , ,

Leave a Reply