blogu' lu' castraveţ

Despre COVID-19, despre COVID-20, despre COVID-21

without comments

Subiectul e muşamalizat, în conştiinţa socială. E ca o căpuşă, despre care ştii că există, faci 2 nopţi cu cortul, auzi cum alţii au o problemă – şi ea nu e falsă, ei vin cu ea pe ei şi caută soluţie imediată de extirpare. Cu timpul, prezenţa intrusului devine inobservabilă. Panica trece în ignoranță iar scepticismul își redobândește terenul. Este căpuşa – nu-i căpuşa. Te deprinzi: cuiva face probleme dar egoul îți dictează că nu tu eşti acela care vei fi afectat. Tu je ești sănătos.
Cu alte cuvinte:
– există oameni care anină o căpuşă, ei cu corturile nu mai merg niciodată, toate tusofcile lor îs cu oamenii care niciodată nu mai merg cu cortul, şi ei au medicul lor virusolog, toxicolog, epidimiolog (deficit).
– există oameni care spală cu săpun: căpuşa sau cade, sau ea în general n-a fost.
– Alţii mor.
***
Este foarte comod acest cuvânt: „alţii” – de ei poţi să faci abstracţie.
***
Există cei care au o părere, exisă cei care o ţipă.
———————————————
Ţipă ca nişte peşti în mormânt.
Râzi? Râzi…
Viaţa e făcuta din plastelin,
Cafeniu
Cum n-ai da eşti răpănos…
Da’ eu ştiu că nică nu ştiu
Da’ ştiu précis că-s cîcăşios.
Râzi? Râzi…
© Vadim Ivanov
———————————————
***
Poate explica cineva:
cum vectorul de dezvoltare al ţării, în contextul unei tendinţe asimptotice de dispariţie a covrigului, explică (se cere un fel de explicaţie la explicaţie): cum amenda de plimbare în parc din martie ’20 de 20’ mii lei (ca să-ţi scoţi câinele, mâţa, papagalul sau osul şi creierii, la aer), a degradat subit la suma de 2 mii – 5 mii amendă?
E BINE SĂ ŞTIM
2 mii – 5 mii amendă, nowadays, se dă pentru:
– Cineva prins pe timp de situaţie epidemiologică ne potrivită, la oră ne potrivită, în local ne potrivit, probabil şi în stare ne potrivită.
– Cineva care ia amenda pentru că a fost prins la miezul nopţii, în club de noapte – amendă pe care riscă să o plătească în caz dacă într-adevăr o fost în club de noapte, dacă într-adevăr acela o fost el şi dacă într-adevăr persoana din video nu e doar o ieftină modelare în rezoluţie proastă.
FUN FACTS:
Suma amenzii este aproape egală cu o seară în acel club.Written by kirpi4

March 7th, 2021 at 12:23 am

Posted in Amperi neuronali

Tagged with

Leave a Reply