blogu' lu' castraveţ

Dreamcatching…

with 5 comments

Mă omoară uneori incapacitatea omului de a face ceva atunci când o vrea el foarte tare. De exemplu uneori vrei straşnic de tare să ei chitara în mâini şi să cânţi…da nu poţi. Eu o să mă refer la vise: în ultimul timp visez imagini multe, colorate şi stranii: peisaje, chestii abstracte, fotografii făcute de mine în vis în circumstanţe deosebite şi care arată …cum să zic…nepământesc. O bună parte din ele rămân vii în memorie mult timp după. Mă enervez când realizez faptul ca nu am studii de pictura/desen ca să pot pune pe hârtie ceea ce am în cap. Este imposibil să redai acea atmosferă prin cuvinte şi nici nu are rost, aşa cum nu are nici un rost să explici senzaţiile unei melodii prin cuvinte. Câteva zile în urmă bunăoară, am visat o chestie stranie şi aberantă – până acuma o vad foarte clar, dar habar n-am cum s-o descriu, nici măcar nu ştiu de unde să încep.

Vorbind la general, deocamdată nu există instrumente de transpunere a efectelor neuronale pe materiale fizice. Rău, tare rău.Written by castraveţ

June 10th, 2009 at 2:43 pm

Posted in Gliucuri

Tagged with

5 Responses to 'Dreamcatching…'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Dreamcatching…'.

 1. Cunoscuta senzatie…, te simti ca un inavlid in asa cazuri-:)Intotdeauna m-au impresionat oamenii care au darul de a picta, cred ca simti un adevarat “полет души”,daca e sa o spunem in rusa :-).
  Da la chitara, cred ca, cu ceva efort, poti sa inveti sa cinti, trebuie doar oleaca de vointa…

  Ella

  10 Jun 09 at 15:34

 2. Am yncercat prin studentie sa fac ceva cursuri de chitara cu un prieten. Shtiu shi azi cele patru acorduri:)) da erau pe atunci alte interese:) oricum tre sa sacrifici mult timp(pe care nu-l am) ca sa iasa ceva care sa-ti placa. Ma multumesc cu ascultatul shi cu participarea vocala:))

  kirpi4

  10 Jun 09 at 15:37

 3. If there is a will, there is a way :-)))

  Ella

  10 Jun 09 at 16:02

 4. I know, i know:) have no excuse

  kirpi4

  10 Jun 09 at 16:06

 5. Multi pictori stiau sa cinte la instrumente muzicale sau erau mari amatori de concerte …

  Kandinsky, Paul Klee, Isaac Levitan, Giorgione, Maurice de Vlaminck, Stefan Luchian, Mikolaus Ciurlionis, Marc Chagall … Daca te intereseaza si restul povestii, te invit aici : http://exergy33.blogspot.com/2009/03/lorica-cu-crizanteme.html

  Ai putea incerca sa ‘transpui’ ceea ce visezi … s-ar putea sa ai o experienta interesanta.

  -X-

  20 Jun 09 at 19:39

Leave a Reply