blogu' lu' castraveţ

Puh şi petacu: cel mai bun prieten

with one comment

Vineri dimineaţă, Cristofer Robin şi Vini-Puh, decişi să lase toate treburile baltă, panica şi criza de măşti chirurgicale din oraş, au zbughit-o spre baştină, acolo unde au fost botezaţi şi crescuţi. Acolo îi aşteptau un aer curat, o grămadă mare de lemne, un topor şi prietenul lor cel mai bun, Pita4ok. Prietenul căruia încă de la naştere i-a fost hărăzită o soartă deloc simplă, scrisă în fruntea lată crescută cu mulţi peri bălai şi aninată sub formă de noroc chior, ca un covrig rotund şi gras, în coada bârligată de purcel ce este el.

Ziua a trecut repede cu toată zarva ei cu tot: cu mulţi necunoscuţi gălăgioşi în ogradă, cu fum de paie, cu multe scări coborâte, apoi urcate şi iar coborâte în beci, cu porăială şi cu babe care dătătoare de poveţe vrute şi ne vrute.

Seara, când o zi grea de muncă a trecut demult de jumătatea ei astronomică, Cristofer Robin, aşezat în pirostrii se încălzea lângă jăratecul roşu ce încerca fără îndrăzneală să-şi întindă limbile albastre spre acele pline cu carne. În timp ce picăturile mari de grăsime picurau peste cărbunii încinşi şi mirosul umplea toată mahalaua, Puh urcă scările din beci cu un ulcior mare şi plin, pictat cu lalele roşii în relief într-o mână şi cu o strachină de brânză în altă mână. S-a oprit lângă Cristofer Robin şi s-a aşezat alături.
În timp ce Cristofer Robin scotea acele de pe jeratic, Vini-Puh scurgea fără grabă lichidul negru şi aromat din ulciorul pictat cu lalele.
Cristofer Robin nu l-a lăsat mult pe Puh cu mâna întinsă. Luă în mâna dreaptă paharul plin ochi şi rostit repede ceva despre prietenie, despre cum trece timpul. Următorul îl turnă Cristofer Robin iar Puh îl închină. Aşa se schimbaseră rolurile până hăt noaptea târziu.
– Foarte bun prieten Pita4ok a nostru, spuse Cristofer Robin la un moment dat.
– Cel mai bun, căzu de acord Vini-Puh şi muşcă ultima bucată de carne de pe ultimul ac.
Ultimul jeratec scoase ultima suflare şi prietenii plecară la culcare cu o senzaţie de pace pe suflet şi cu certitudinea că ziua a fost una cât se poate de reuşită.Written by castraveţ

November 14th, 2009 at 12:18 pm

Posted in Vinipuh

Tagged with ,

One Response to 'Puh şi petacu: cel mai bun prieten'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Puh şi petacu: cel mai bun prieten'.

  1. trist :((

    VladimirT

    24 Sep 10 at 13:44

Leave a Reply